Mange børn lider af ondt i ryggen, nakken eller har hovedpine. Disse smerter overses hyppigt eller bliver tilskrevet "vokseværk", men kan være tegn på fejlfunktion i led og muskler. Undersøgelser har samtidig også vist, at børn og unge, som har ondt i ryggen, nakken eller hovedpine har en markant øget risiko for at få de samme problemer som voksen. 

Årsagen til smerterne kan være mange: et fald fra cykel eller trampolin, mange timer foran computer eller TV, dårlig holdning, forkerte sko, at barnet sidder skævt, ledproblemer fra fødslen.

Specielt den dårlige holdning er årsag til at mange børn/unge får ondt i ryg og nakke. Dette vil ofte medføre hovedpine og til tider svimmelhed. Mange timer i skolen siddende; kombineret med at der også bliver brugt meget tid med telefon og ipad gør at der kigges meget nedad. Dette giver en stor belastning på ryg og nakke samt øjets muskler, og er hyppigt årsagen til symptomerne.

Det er vigtigt at der gøres noget hurtigt når børn klager over smerter. Børn/unge responderer hurtigt på osteopatisk behandling og der vil hurtigt kunne gøres noget ved problemet.

 

_mg_7630_800px

_mg_7610_800px