Albuesmerter

Albuesmerter er svære at komme af med

Smerter omkring albuen, som kan trække ned mod hånden og give håndledssmerter, er hyppigt forekommende i Danmark. Smerterne i det pågældende område er generelt svære at komme af med. Dette skyldes vi bruger vores albue/hånd meget i det daglige arbejde. Det er derfor et svært sted at holde i ro og aflaste.

Årsager til Albuesmerter:

  • Smerterne i selve albuen kan stamme fra albuen, men mest sandsynligt fra nakken, skulder-området, brystkassen eller maveregionen. Årsagen kan være bindevævet og muskulaturen fra de pågældende områder, som indvirker på albuen. Fejlstillinger og nedsat bevægelighed i disse områder er ofte årsagen til albuesmerterne.
  • Nerverne fra nakken og ryggen, der forsyner alle strukturer i albuen kan blive påvirket. Dette sker oftest pga. en dysfunktion i ryg- eller nakkehvirvler.
  • Blodforsyning til og fra det skadede område er alt afgørende for at kroppen kan hele problemet. Derfor er alle de områder, der har indflydelse på blodforsyningen, brystkassen, maveregionen, ryggen, skulderen, overarmen m.m. meget vigtige at undersøge.

Så for at finde årsagen til albue- og håndledsmerter, er det vigtig at alle disse strukturer i kroppen bliver undersøgt.